Enligt Skanska var en underdimensionerad ställning orsaken till olyckan. Foto: Niko Ago/SVT

Dalaföretaget slår ifrån sig ansvaret för broraset

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Skanska har deras utredning av det stora broraset i Ludvika visat att orsaken till raset var en felritad ställning på bygget. Det dalaföretag som ritat ställningen menar att detta inte stämmer.

Tidigare i december var Skanskas utredning av broraset färdig. I utredningen kom de bland annat fram till att en ställning på bygget var underdimensionerad.

Inte hittat några fel

Dalaföretaget har inte velat kommentera detta men skriver på sin hemsida att de själva inte har hittat några fel:

Broraset i Ludvika

”Vi har inte återfunnit några fel i våra handlingar. Våra beräkningar och förutsättningar för beräkningarna har kontrollerats av Skanskas egna specialister innan arbetet med formställningen påbörjades.”

Inväntar bedömning

Företaget skriver också att de inte fått ta del av Skanskas utredning och därför inte kan bemöta påståendet på annat sätt och att de nu kommer invänta Arbetsmiljöverkets bedömning av Skanskas utredning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Broraset i Ludvika

Mer i ämnet