Foto: SVT

Dalatrafiks beställningscentral nu på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Dalatrafik driver sin beställningscentral i egen regi från och med den 1 juli.
Från och med i dag kommer därför den som beställer färdtjänst eller skolskjuts att hamna hos en telefonist i Borlänge i stället för Moldavien.

TV: Se inslaget här

– Det här är det största som hänt sedan Dalatrafik bildades. Nu kan Agda 82 år från Malung göra sig förstådd på sitt Malungsmål och vi vet vad den som vill åka till Sätergläntan menar och var det ligger, för vi har lokalkännedomen, säger Bengt Benjaminsson, VD Dalatrafik.

Hårt kritiserat

Det hårt kritiserade företaget Samres har sedan 2007 skött beställningarna först från Sverige men också från Balticum, Senegal och nu sist Moldavien.

35 nya tjänster har tillkommit på Dalatrafiks huvudkontor i Borlänge och personalen har de senaste sju veckorna fått en intensivutbildning för att kunna hjälpa resenärerna.

”Kommer att gå bra”

– Den största utmaningen blir att göra våra kunder nöjda och att få hjälpa dom på rätt sätt, säger Dilan Cicen som är en av de som kommer att ta emot beställningarna.

– Jag är trygg i att det kommer att gå bra men så här i början så behöver vi en viss förståelse från våra resenärer för vi är inte experter på allt så här i början, säger Janne Andersson chef trafikcenter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalatrafik

Mer i ämnet