• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vagnhärad i Trosa kommun, Södermanlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Sörmland.

Mattias Rapp, ansvarig utgivare för SVT Dalarna, Charlotta Friborg, ansvarig utgivare för SVT:s riksnyheter och Karin Thornberg, ansvarig utgivare för SVT Västmanland skriver gemensamt om varför SVT publicerar Karl Hedins namn. Foto: SVT

Därför väljer SVT att publicera Karl Hedins namn

Uppdaterad
Publicerad

Den 19 mars föll domen i det som kommit att kallas jaktbrottshärvan i Västmanland. Utredningen pågick i närmare tre år. En av dem som ställdes inför rätta, och friades, var den kände företagsledaren Karl Hedin, som åtalades för grovt jaktbrott.

Under de år som utredningen pågått har Karl Hedin varit mycket aktiv i debatten för att föra fram sin bild av det som inträffat. Karl Hedin har aktivt deltagit i diskussioner, föreläsningar, intervjuer och debattartiklar och även givit ut en bok i frågan.

Karl Hedin har anklagat rättsväsendet för maktmissbruk och rättsövergrepp. Enligt åklagaren ska de tidigare misstänkta haft för avsikt att jaga varg, medan Karl Hedins uppfattning är att han blivit utsatt för sitt engagemang i vargfrågan. Västmanlands tingsrätt friade den 19 mars Karl Hedin från misstankarna.

Bred samhällsfråga

Detta ämne har vuxit till en bredare samhällsfråga än den rättsliga processen i sig. För att fullödigt skildra denna fråga och berätta om det stora engagemang som finns runt denna process väljer SVT Nyheter att namnge Karl Hedin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.