Leksand tog sig mirakulöst tillbaka till SHL. Foto: Bildbyrån/TT

De första utdragen ur boken om LIF:s mirakelsäsong

Uppdaterad
Publicerad

De första utdragen ur författaren Daniel Nilsson-Padillas bok om Leksands IF:s gångna mirakelsäsong kommer att högläsas under Leksandskryssningen den 25 augusti.

– Man kommer att häpna, det är en sann Hollywood-story, säger Daniel Nilsson-Padilla.

Boken, som tar en med bakom kulisserna under säsongen där Leksand tog sig från sista plats i Hockeyallsvenskan till en plats i SHL, släpps i samband med Leksands säsongspremiär den 22 september.

Läser för fansen

Men vid Leksandskryssningen kommer alltså Daniel Nilsson-Padilla att högläsa några första udrag.

– Det kommer att ske inför 1500 leksingar. Det är helt galet att kunna högläsa för så många fans, säger Daniel Nilsson Padilla, som är uppvuxen i Rättvik och redan som liten stod i Leksandsklacken på Norra stå.

Manus inlåst i kassavalv

Ett par veckor efter att Leksand besegrat Modo i den sjunde och avgörande matchen, och därmed säkrat en plats i SHL, fick Daniel Nilsson-Padilla klartecken av ledningen i Leksand att skriva en bok om den minst sagt otroliga säsongen.

– Hela manus är inlåst i kassavalvet. Inget får läcka ut i och med att det är så extremt mycket nyheter och avslöjanden i den här boken, säger Daniel Nilsson-Padilla, och tillägger:

– Det är en upplevelse att bära med sig resten av livet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.