• Viktigt meddelande:

    Det brinner på Sävar såg strax utanför Umeå med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i vindriktningen att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Se hur funktionärerna arbetar med de 65.000 nummerlapparna – ”Bara arbetet med kardborrebanden tog flera dagar”

De lägger tusentals timmar på nummerlappar inför Vasaloppet

Publicerad

I början av mars går flera tusen skidåkare i mål i Mora efter att ha åkt något av loppen under Vasaloppsveckan, och alla har de en nummerlapp på sig. Nu läggs tusentals timmar på att förbereda de här nummerlapparna.

I en källarlokal i Mora står travar av numrerade kartonger fyllda med nummerlappar och mitt i lokalen sitter funktionärer och förbereder kuvert till åkarna med nummerlappen i.

Har jobbat sedan början av december

1.900 timmar läggs på det förberedande arbetet med de omkring 65.000 nummerlapparna inför Vasaloppsveckans alla lopp. Arbetet har pågått sedan början av december.

I år finns elva lopp att anmäla sig till, vilket är fler än tidigare. Hittills i år har omkring 60.000 personer anmält sig till något av loppen.

Se i klippet ovan hur funktionärerna arbetar med de 65.000 nummerlapparna – ”Bara arbetet med kardborrebanden tog flera dagar”

Funktionären Anita Ersson visar hur hon förbereder kuvert till alla åkarna

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dalarna - Vasaloppet 2019

Mer i ämnet