Visa alla (2)

Systrarna Kallur håller Vasaloppets högtidstal

Publicerad

Jenny och Susanna Kallur kommer att hålla högtidstalet när Vasaloppets högtidsfest äger rum i Mora kyrka i mars. De båda kommer även att åka Tjejvasan.

De före detta häcklöparna Jenny och Susanna Kallur är numera träningsinspiratörer och startade i höstas sitt nya projekt Motionsklubben. En utmaning i deras nya liv är också att åka Tjejvasan i vinter.

– I talet kommer vi berätta hur vi upptäckt efter våra idrottskarriärer hur viktigt men även ganska svårt det är att få till motionerandet. Vi hoppas också att det kommer genomsyras av vår kärlek till idrott och rörelse, säger Jenny Kallur, i ett pressmeddelande. 

Två personer kommer alltså att hålla högtidstalet 2019, något som har hänt tre gånger innan: 1973, 1998 och 2001.

1973 hölls talet av Carl Gustaf, kronprins, och Marc Hodler, ordförande Internationella skidförbundet, 1998 talade segrarna av Vasaloppet Anders Blomqvist och Örjan Blomqvist och 2001 hölls talet av Christer Ulfbåge, TV-journalist, och Lars Frölander, olympisk guldmedaljör.

Vasaloppets högtidsfest

Visa

Högtidsfesten är den 1 mars i Mora kyrka och förutom högtidstalarna Kallur kommer sångerskan Anna Ihlis uppträda och Emma Höglund krönas till årets kranskulla.

Det är fri entré till högtidsfesten som har hållits varje år sedan Vasaloppets premiärår 1922.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dalarna - Vasaloppet 2019

Mer i ämnet