De vill skapa trygghet – följ med frivillig nattpatrull på spaning

Uppdaterad
Publicerad

En frivillig nattpatrull rör sig sedan ett par veckor tillbaka på gatorna i Krylbo. Det för att öka tryggheten bland de boende på området – och för att försöka motverka den ökande brottsligheten.

– Vi måste göra vårt lilla område tryggt igen, så som det var förut. Det kan inte fortsätta såhär, säger Vin Örnlunden som bor i Krylbo och är en av de frivilliga i nattpatrullen.

Två och två går och kör de olika rundor i området varje kväll, en frivillig och en av fastighetsbolagets anställda. Ibland kör de uppemot tio varv med bilen i området, och vissa nätter är de igång in på småtimmarna.

Larmar polisen om de ser något misstänkt

Om de stöter på något som verkar misstänksamt så larmar de polisen, något som de redan behövt göra vid ett antal tillfällen. Hur lång tid det sedan tar innan en polispatrull dyker upp kan variera.

– Det beror på hur långt bort de är och sådär. Men ja, vissa gånger har det också hänt att de inte har kommit alls. Kanske har de då utvärderat situationen och kommit fram till att det inte är något allvarligt, vi ringer ju bara när vi tror att de behöver komma dit, säger Vin Örnlunden.

Starta klippet ovan för att följa med på nattpatrullen på spaning i Krylbo.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Oroligheterna i Krylbo

Mer i ämnet