Oppositionsrådet Johan Thomasson tycker att styrande majoritet i kommunen gjort för lite åt situationen och är för sent ute. Foto: Lotta Olin Persson/SVT

Så ska kommunen få bukt med brottsligheten i Krylbo

Uppdaterad
Publicerad

Brottsligheten har eskalerat i Krylbo. Problemet är en av de viktigaste frågorna inför valet i Avesta kommun. Nu vill kommunen köpa Krylbostäder och anställa egna ordningsvakter för att få bukt med problemen.

– Det har varit en tuff situation, säger Lars Isacsson (S), kommunalråd. 

– Det första jag skulle göra som kommunalråd är att tvinga hit fler poliser, säger Johan Thomasson (M), oppositionsråd.  

Val 2018 Dalarna

I Krylbo bor strax över 4 300 invånare. De har fått vänja sig vid att bo granne med våldet. 

Den senaste tiden har det skett misstänkta mordförsök, bränder, misshandel och florerat droger. Bakom problemen ligger enligt kommunalrådet Lars Isacsson tungt brottsbelastade missbrukare, integrationsproblem och bostadsbrist.

Vill köpa problembolag

Ett av de stora problemen är, enligt både Socialdemokraterna och Moderaterna, fastighetsbolaget Krylbostäder.

Både majoritet och opposition är eniga om att köpa fastighetsbeståndet, men oppositionsrådet har synpunkter på att majoriteten väntat för länge med att göra något. 

– Jag tycker att man skulle ha satt in väktarbolag tidigare. Man har väl gjort lite för lite och lite för sent, säger Johan Thomasson (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Dalarna

Mer i ämnet