Foto: SVT

Deadline närmar sig för Dalkurd

Publicerad

Idag, lördag, är sista dagen för Dalkurd att lämna besked till kommunen om laget ska stanna kvar i Borlänge eller flytta någon annanstans.

Frågan om en eventuell flytt av laget har och fortsätter vara väldigt infekterad. Men nu har tiden runnit ut. I morgon är sista dagen för fotbollslaget att lämna besked till Borlänge kommun om det blir något allsvenskt spel i Borlänge eller inte. Annars river kommunen den avsiktsförklaring som säger att kommunen lovar rusta Domnarvsvallen om Dalkurd går upp i Allsvenskan. Kommunens motkrav är att Dalkurd skriver på ett hyreskontrakt där de förbuinder sig att spela på arenan i sju år.

”Vi väntar på ett svar”

Allt tyder dock på att fotbollslaget inte kommer att spela någon allsvensk match på Domnarvsvallen.

– Vi väntar på ett svar i alla fall, de har lördagen på sig, säger Leif Lindström (V).

Ett negativt svar skulle betyda att publiken i Borlänge inte får se någon allsvensk match i Borlänge under nästa säsong.

– Borlängeborna älskar ju fotboll och vill naturligtvis se toppfotboll på Domnarvsvallen, så det är ju en förlust, säger Leif Lindström.

Reservarena finns

Var Dalkurd ska spela hänger alltså fortfarande i luften. Den stad som ligger närmast för spel just nu är Gavlevallen, som är lagets reservarena för allsvenskt spel.

– Man måste alltid ha en reservarena, och Gävle är vår reservarena, säger Dalkurds vice vd Zilan Lawan.

När det gäller verksamheten, när ger ni besked om en eventuell flytt?

– Jag kan inte ge ett exakt datum, men det kommer ske inom en snar framtid, det är också ett krav från fotbollförbundet, säger Zilan Lawan.

Många kanske börjar tröttna på att det aldrig blir något besked om var ni ska spela, vill du säga något till dem?

– Då ska de veta hur trötta vi är, vi är också jättetrötta, det kräver jättemycket från vår organisation att driva den här frågan, det är jättetråkigt, men det är inget som vi vill göra, säger Zilan Lawan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer