Dalkurds ordförande Ramazan Kizil säger att laget kan tänka sig att flytta till Västerås eller Gävle. Foto: Anders Hellström/SVT

Dalkurd kan få ny hemvist i Västerås eller Gävle

Publicerad

Det har länge varit oklart var Dalkurd ska spela om laget går upp. Sedan tidigare har laget visat intresse för Stockholm och Uppsala. Men laget söker även på fler ställen efter en godkänd arena att spela på nästa säsong.

– Vi letar överallt efter en godkänd arena, säger ordförande i Dalkurd Ramazan Kizil.

För SVT Dalarna berättar han att laget även skulle kunna tänka sig att spela i Västerås och Gävle.

Tiden knapp

I och med avancemanget till Allsvenskan börjar det nu bli bråttom för laget att bestämma var nästa säsong ska spelas. Borlänge kommun har erbjudit sig att rusta upp lagets nuvarande hemmaplan Domnarvsvallen, under förutsättning att föreningen accepterar de villkor som ställs från kommunens sida.

”Kan inte komma överens”

Bland annat vill kommunen att klubben tecknar ett kontrakt där de förbinder sig att använda Domnarvsvallen under sju år. För varje allsvensk match som spelas vill kommunen därefter ha 35.000 kronor från klubben, en taxa som bestäms årligen.

– Vi kan inte komma överens med Borlänge kommun, de vill att vi ska teckna kontrakt på sju år, men det kommer vi aldrig att göra, säger Ramazan Kizil, som samtidigt säger att man helst vill vara kvar i Borlänge.

– Men vi måste anmäla snart till fotbollsförbundet var vi ska spela, och i Borlänge finns ingen godkänd plan, säger han.

Deadline satt

Kommunen satte nyligen en deadline för avsiktsförklaringen där de lovar att rusta upp arenan. Senast 11 november vill de ha svar från Dalkurd. Om inte laget bestämt sig då så gäller inte avsiktsförklaringen längre.

– Då river vi den avsiktsförklaring som vi skrev för drygt ett år sedan, sade Leif Lindström (V), kommunalråd i Borlänge, för en vecka sedan.

LÄS MER: Dalkurd FF till Allsvenskan – vann mot Gais

LÄS MER: Efter avancemanget till Allsvenskan – kommer Dalkurd att vara kvar i Dalarna?

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dalkurd

Mer i ämnet