Leif Lindström (V) och Borlänge kommun väntar på svar från Dalkurd om klubben ska bli kvar i Borlänge. Foto: SVT

Borlänge kommun sätter deadline för Dalkurd

Uppdaterad
Publicerad

Senast 11 november vill Borlänge kommun ha svar från Dalkurd om klubbens framtida hemvist. Kommunen har även formulerat vilka förutsättningar som gäller för klubben om Domnarvsvallen rustas för allsvenskt spel.

Kommunen har lovat Dalkurd att Domnarvsvallen ska rustas om laget går upp i Allsvenskan. En förutsättning för detta är dock att laget skriver ett avtal om att använda arenan under de kommande sju åren. För varje allsvensk match som spelas vill kommunen ha 35.000 kronor, en taxa som beslutas från år till år.

Det skriver Borlänge kommun i dag i ett brev till Dalkurd.

Dalarna – Dalkurd

Vad händer om ni inte får något svar från Dalkurd i tid?

– Då river vi den avsiktsförklaring som vi skrev för drygt ett år sedan, säger Leif Lindström (V), kommunalråd i Borlänge.

Avsiktsförklaringen går i korthet ut på att om Dalkurd går upp i Allsvenskan så lovar kommunen att rusta upp Domnarvsvallen.

Frågan om Dalkurd ska stanna eller inte i Borlänge har dragits i långbänk, och från Borlänge kommuns sida hoppas man nu på ett snabbt svar från klubben. Datumet för deadline är en vecka efter att Dalkurd spelat sin sista seriematch i Superettan.

– Man kan i alla fall inte anklaga Borlänge kommun för att inte vara tålmodiga om man ska uttrycka det milt, säger Leif Lindström, som nu ändå hoppas att klubben tar steget upp i fotbollens högsta division, något de kan göra redan under tisdagskvällen.

– Jag har inget agg mot klubben, väljer Dalkurd att flytta har jag inga synpunkter på det, det är en föreningsfråga, och fortsätter:

– Jag tycker ändå att det skulle vara roligt om de bestämde sig, så kunde vi se fram mot nästa säsong, säger Leif Lindström.

Dalkurd spelar på tisdagskvällen mot Brommapojkarna och går vid vinst upp i Allsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Dalkurd

Mer i ämnet