Johan Ahlgern, klimatdemonstrant vid Sälens flygplats menar att flygplatsen är ett direkt hot mot skidåkningen. Hör hur han resonerar i klippet. Foto: SVT

Demonstranter samlas – redan vid gaten i Bromma

Uppdaterad
Publicerad

Öppnandet av flygplatsen gillas inte av alla – faktum är att klimatdemonstranter samlats både vid flygplatsen i Bromma men också utanför den nya flygplatsen i Sälen.

Redan på söndagsmorgonen landade det första planet från Malmö på Scandinavian Mountains Airport. Då var det framför allt nyfikna på plats utanför ankomsthallen som kommit för att se det historiska planet landa.

Däremot så landar ytterligare två plan vid den nya flygplatsen under dagen. Dels ett senare ikväll från Ängelholm men under söndagseftermiddagen även ett från Bromma – och det är vid inflygningen från Stockholm som klimatdemonstranter samlas utanför flygplatsen norr om Sälen. Polisen har gett demonstrationstillstånd precis utanför ankomsthallen.

Dalarna – Klimatet i fokus

Men delar av demonstranterna hade samlats redan vid gaten i Bromma, där man demonstrationssjöng och höll upp plakat med ”Statligt stöd, klimatets död”.

Så här såg det ut på Bromma tidigare i dag:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Klimatet i fokus

Mer i ämnet