Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet berättar Patrik Liljeglöd (V) hur en koldioxidbudget skulle fungera, och Sebastian Karlberg (S) förklarar vilka nackdelar han ser med ett sådant upplägg. Foto: Fredrik Israelsson/SVT, Alfred Jakobsson/SVT

Koldioxidbudget röstades ner i Region Dalarna: ”Snävt och byråkratiskt”

Publicerad

Region Dalarnas koldioxidutsläpp har ökat markant två år i rad, trots regionens mål om att utsläppen ska minska. Men när frågan diskuterades på regionfullmäktige ratades ändå förslaget om en koldioxidbudget.

Koldioxidbudgeten var en del av oppositionspartiet Vänsterpartiets regionplan och budget, men eftersom de olika partierna och partigrupperna röstade på sina egna förslag så vann den styrande majoritetens alternativ.

Regionrådet sågar förslaget

Regionrådet Sebastian Karlberg (S) är också skeptisk till det konkreta förslaget att sätta styrande gränser för hur mycket varje verksamhet får släppas ut.

Dalarna – Klimatet i fokus

– Jag tror att den här typen av symbolpolitik inte är verkningsfull utan ett slag i luften. Och klimatpolitiken är för viktig för det, säger Karlberg (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Klimatet i fokus

Mer i ämnet