Foto: Niklas Hagman

Avesta: Brand i industrilokal

Uppdaterad
Publicerad

Larmet om brand i en träindustri i Horndal, Avesta, kom strax innan 20:30 på fredagskvällen. En person ringde SOS Alarm och berättade att det rök från taket.

Rökutveckling var kraftig i industribyggnaden i Horndal, Avesta och räddningstjänst, polis och ambulans kallades till platsen.

– Vi spärrade av och bistod så att räddningstjänsten kunde göra sitt jobb, säger Mats Öhman, polisens presstalesperson.

Det är ännu oklart om vad som startade branden men tidiga uppgifter från räddningstjänsten pekade mot en hyvelmaskin. Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand, vilket är standard vid sådana här händelser.

– Det betyder inte att vi tror att det springer en mordbrännare lös, det finns ingen konkret misstanke om brott. Men det är ju stora värden som har skadats och då måste man börja fundera. Det kan ju också vara att någon glömt stänga av en maskin, säger Mats Öhman.

Räddningstjänstens styrkor branden under kontroll vid 23-tiden, ingen person kom till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.