Åklagare Kristofer Magnusson har en vecka på sig att ta fram ytterligare bevisning i fallet. ”Det kommer att vara ett intensivt arbete för polisen”, säger han. Foto: Martin Trygg, Patrik Qvicker/SVT

Tre häktade för dödsolyckan i Mörkret

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen häktades de tre personer som misstänks för inblandning i dödsolyckan i Mörkret, där en man i 50-årsåldern dog.

De tre, en kvinna och två män som alla är i 50-årsåldern, nekar till brott.

Det var vid tretiden under natten till lördagen som mannen i 50-årsåldern dödades på en skogsbilväg utanför Mörkret, en by nära Fulufjället i Älvdalens kommun. Han påträffades vid en bil där de tre nu häktade personerna befann sig.

Mannen ska innan dess själv ha varit inblandad i en annan trafikolycka med egen bil drygt en kilometer från platsen. Enligt misstankarna har han själv varit i kontakt med någon av de nu häktade för att få hjälp, och blev påkörd när han begav sig till fots från den olycksplatsen.

Bekanta med varandra

Det finns dock uppgifter om att den olycksbilen inte kördes av mannen själv utan av en av de nu häktade personerna men omständigheterna kring olyckorna är mycket oklara.

Alla inblandade är bekanta med varandra och hade umgåtts på en annan plats tidigare under natten.

De tre nu häktade är skäligen misstänka för grovt vållande till annans död. Det är en lägre grad av misstanke och åklagaren har nu en vecka på sig innan han måste väcka åtal, släppa dem eller på nytt begära dem häktade.

”Många utredningsåtgärder”

– Det är svårt att göra en prognos men jag kan konstatera att det finns många utredningsåtgärder som kan göras, det kommer att vara ett intensivt arbete för polisen, säger åklagare Kristofer Magnusson.

Vittnesförhör och ytterligare förhör med de misstänkta, rättsmedicinsk undersökning av kroppen och teknisk undersökning av framförallt beslagtagna fordon är exempel på åtgärder som kan göras under veckan, säger Magnusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.