Foto: Ulf Palm/TT

Dödsolyckan i Orsa björnpark – dom överklagas inte

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare chef för Orsa rovdjurspark som dömdes efter en dödlig björnattack mot en 18-årig djurskötare överklagar inte domen, uppger mannens advokat Johan Eriksson för TV4 Nyheterna.

Den före detta parkchefen fälldes i tingsrätten för arbetsmiljöbrott genom vållande till annans död och straffet blev villkorlig dom och 180 dagsböter.

Det var för snart tre år sedan som 18-åringen höll i en aktivitet där besökare fick prova på arbetet som djurskötare. En familj med två barn var då med i det stora hägnet då björnar grävde sig in under stängslet. Familjen lyckades fly medan djurskötaren dödades av en av björnarna.

Familjen har sagt att de inte ser domen som någon upprättelse och att bötesbeloppet som Grönklittsgruppen måste betala på 2,5 miljoner kronor är för milt uppger TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

18-årig djurskötare död i björnattack

Mer i ämnet