Fritidsgårdslokalen Träffpunkten totalförstördes i branden i slutet av oktober. Nu står det klart att en ny mötesplats ordnas. Foto: Ann-Louise Julin/SVT

Efter branden – nu får ungdomar ny mötesplats på Tjärna Ängar

Uppdaterad
Publicerad

Borlänge kommun startar en ny mötesplats för ungdomar i Tjärna Ängars centrumbyggnad. Tillsammans med studieförbundet ABF ska ungdomar erbjudas spontant umgänge och organiserade aktiviteter, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Sedan branden på Träffpunkten Paradiset i slutet av oktober har många ungdomar i Borlänge stått utan en fysisk mötesplats. Nu är Borlänge kommun igång med att starta en öppen fritidsgårdsverksamhet i Tjärna Ängars centrumbyggnad,

På en fritidsgård kan ungdomar träffa varandra och vuxna i en trygg miljö, det är ett välkommet och behövligt tillskott i området. Fritidsgården kommer dela lokaler med ABF och på så vis samverka med civilsamhället, det är ett stort plus att på så vis även kunna erbjuda mer organiserade aktiveter”, säger Maslah Ohmar (S), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i pressmeddelandet.

Fritidsgården ska bemannas av Borlänge kommun samtidigt som ABF ska arrangera studiecirkelverksamhet och kulturprogram för unga och vuxna.

Vi kommer exempelvis att bjuda in intressanta föreläsare från socialtjänst, polis och kommunen. Vi kommer också att utveckla caféverksamhet i gamla matsalen”, säger Osman Fahrid, verksamhetsutvecklare på ABF.

Ovisst kring Träffpunkten Paradiset

Vad som händer med den brandskadade Träffpunkten Paradiset är fortfarande oklart. Byggnaden är i nuläget igenspikad och oanvändbar och försäkringsbolaget har ännu inte gett Trumbäcken, som äger byggnaden, besked om byggnanden ska rivas eller återuuppbyggas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.