Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Finns det fler yrkesgrupper än hemtjänstpersonal som kan ha nytta av utbildningen? Hör vad Anna Ståhlkloo, socialchef i Mora kommun, säger i klippet. Foto: Johan Lundahl/SVT

Efter dödsolyckan utanför Mora – hemtjänsten utbildas i trafiksäkerhet

Uppdaterad
Publicerad

Efter dödsolyckan vid den obevakade järnvägsövergången i Fu utanför Mora ska hemtjänstens personal nu få mer utbildning i trafiksäkerhet.

Den 19 april i år blev en kvinna, som jobbade inom hemtjänsten, påkörd av ett tåg vid den obevakade plankorsning i Fu utanför Mora. Olyckan inträffade på en av de 13 järnvägsövergångar i Dalarna som har prioriterats som extra farlig och som ska ses över av Trafikverket.

Nu har hemtjänsten i Mora, med anledning av dödsolyckan, beslutat att personalen ska utbildas mer i trafiksäkerhet.

– Vi har tittat på fler olika typer av utbildningar och ska fatta beslut om vilken framöver, säger Anna Ståhlkloo, socialchef i Mora kommun.

Vidtar fler åtgärder

Kommunen jobbar även med andra konkreta åtgärder för att minska riskerna och för att förbättra verksamheten för personal som jobbar inom hemtjänst.

– Kopplat till det här har det kommit upp en hel del funderingar och frågor kring stress och press bland medarbetarna. Så vi kommer att titta över planeringen och det känns jätteviktigt att gå vidare med, säger Anna Ståhlkloo. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.