Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En kvinna dog vid en kollision med ett persontåg vid en obevakad järnvägsövergång på onsdagseftermiddagen. Hör sjukvårdsledaren och räddningsledaren berätta om olyckan. Foto: Johan Lundahl/SVT

Kvinna död efter kollision mellan tåg och bil vid Fu söder om Mora

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna dog vid en kollision mellan ett persontåg och en bil söder om byn Fu nära Nusnäs i Mora kommun på onsdagseftermiddagen.

Larmet om olyckan kom in klockan 16.28. En ambulans som fanns i närheten var snabbt på plats.

– Vi kan bekräfta att en person är avliden, säger Mikaela Forsström, sjukvårdsledare.

Anhöriga är underrättade.

Kvinnan som avled var anställd av Mora kommun och var ute på jobb i området. Kommunen skriver om händelsen på sin hemsida.

– Det är med sorg och bestörtning vi har tagit emot beskedet att en medarbetare i kommunen avlidit i tjänsten. Våra tankar går till familj, vänner och kollegor, säger Peter Karlsson, kommundirektör.

Automatiskt larm

SOS uppger att de fick kännedom om olyckan genom att bilen larmade själv i ett första skede.  

– Bilarna nu är så smarta att de skickar iväg ett larm med automatik när nåt har hänt, uppger en operatör på SOS-alarm.

Obevakad korsning

Olyckan inträffade vid en obevakad järnvägsövergång.

Efter olyckan stoppades tågtrafiken mellan Rättvik och Mora. Ersättningsbuss sattes in för att transportera de som färdades med tåget. En posomgrupp upprättades för att ta hand om resenärerna. På torsdagen återupptogs trafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.