Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet berättar rektorn om hur stämningen var på förskolan under morgonen, och om krisgruppen som förskolan har aktiverat. Foto: Alfred Jakobsson/SVT, Niko Ago/SVT

Efter dödsskjutningen i Borlänge – förskolebarn hålls inomhus

Uppdaterad
Publicerad

Tångringsgårdens förskola på Hagalund i Borlänge ligger drygt hundra meter från platsen där en man sköts ihjäl i en bil. Dagen efter håller de förskolebarnen inomhus hela dagen, för att inte skrämma barnen i onödan.

– Det baserar vi på att det fortfarande är polisbilar på gatan och vi vill inte väcka oro eller frågor från barnen i onödan, om de inte har fått information om vad som har hänt, säger rektorn Pia Bortas.

– Om polisnärvaron fortsätter imorgon så finns det planer på att ta de äldre barnen på en promenad, åt motsatt håll från där poliserna är och arbetar, förklarar hon.

Dödsskjutning på Hagalund i Borlänge

I videoklippet ovan berättar rektor Pia Bortas om hur stämningen var på förskolan under morgonen efter dödsskjutningen, och om krisgruppen som förskolan har aktiverat.

Blommor och ljus finns på den plats där en man i 25-årsåldern sköts ihjäl i en bil på Hagalund i Borlänge kvällen den 27 april. Foto: Niko Ago/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Hagalund i Borlänge

Mer i ämnet