Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi ser inget samband”, säger lokalpolisområdeschefen Thomas Hellgren i Borlänge om de senaste händelserna i staden, däribland dödsskjutningen som inträffade på onsdagskvällen. Foto: Niko Ago/SVT

Man skjuten till döds i Borlänge – hittades i bil

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern sköts till döds i en bil på Hagalund i Borlänge på ondagskvällen. Mannen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Polisen larmades om händelsen vid 19.20-tiden på onsdagskvällen.

Brottsplatsen och ett område runt omkring spärrades av och hundpatruller sökte av platsen. Polisen har även knackat dörr i närheten för att säkra vittnesuppgifter. Bilen som mannen satt i har bärgats från platsen.

Dödsskjutning på Hagalund i Borlänge

– Det här kom rätt så överraskande. Vi har inte haft några indikationer på att det skulle vara något på gång åt det här hållet, säger Thomas Hellgren, lokalpolisområdeschef.

Två frihetsberövades

Två personer frihetsberövades under onsdagskvällen men släpptes sedan efter förhör. Polisen vill inte gå in på några detaljer kring omständigheterna.

– Det enda vi kan konstatera är att det inte finns skäl att hålla dem frihetsberövade, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

Vill ha tips

Polisen har inlett en förundersökning gällande mord och vill nu komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser i Hagalundsområdet under den tidiga kvällen.

Se SVT:s reporter berätta mer om händelsen från Hagalund i Borlänge:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet berättar SVT:s reporter vad ett närboende vittne hörde och såg i samband med skjutningen. Foto: Rickard Sjödin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Hagalund i Borlänge

Mer i ämnet