Foto: Niko Ago/SVT

Färre tips än önskat om mordet i Borlänge – ”Små steg framåt”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen bad allmänheten om hjäIp i utredningen av mordet i Borlänge. Drygt en vecka senare har några få tips kommit in, men inte så många som önskat.

Det var den 26 april som en 24-årig man sköts till döds i en bil på Hagalund i centrala Borlänge med flera skott. Flera personer misstänks vara inblandade och totalt tre personer sitter häktade.

En av personerna är häktad i sin frånvaro och tros befinna sig utomlands och är internationellt efterlyst.

Dödsskjutning på Hagalund i Borlänge

Finns det någon koppling till gängkriminalitet här?

– Det ligger nära till hands att misstänka att det är någon form av kriminell uppgörelse som ligger till grund för det här, säger Rebecca Roos.  

Då polisen inte kan utesluta att det finns fler gärningsmän som är inblandade i mordet gick man den 14 september ut och vädjade till allmänheten att höra av sig med sina iakttagelser. Fallet syntes även i tv-programmet Efterlyst.

”Kan vara så att människor känner oro”

När drygt en vecka gått har polisen inte fått den hjälp som önskades.

– Nej, det har kommit in lite, men inte så mycket som vi hoppats. Det kan vara så att man inte vet något, men det kan också vara så att man känner en oro för att prata med polisen i dessa ärenden, med tanke på allt som händer runt om i landet just nu, säger Rebecca Roos. 

Är det något tips som gjort att ni kommit framåt? 

Ja, allt genererar något. En uppgift kan göra att vi håller nya förhör, och små grejer kan bli jätteviktiga för vår del.   

 Hur jobbar ni i ärendet just nu? 

– Det händer saker hela tiden. Det rör på sig, små steg framåt. Vi jobbar metodiskt, fortsätter att säkra upp både tekniskt och förhörsvägen.  

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så här rapporterade SVT:s reporter Niko Ago några dagar efter mordet. Foto: Niko Ago/SVT

Så tros skytten ha rört sig

Enligt polisen pekar vittnesuppgifter på att skytten flytt mellan husen på Tångringsgatan på Hagalund i centrala Borlänge och därefter fortsatt ut i korsningen Industrigatan/Engelbrektsgatan. Där ska gärningsmannen med stor sannolikhet, enligt polisens uppgifter, ha blivit upphämtad av en bil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Hagalund i Borlänge

Mer i ämnet