Efter dödsskjutningen lades blommor ut på platsen i Borlänge. Foto: Niko Ago/SVT

Mordet i Borlänge: En person släppt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

En av de fyra personerna som suttit häktade misstänkt för mord efter dödsskjutningen i Borlänge, har släppts. Det skriver P4 Dalarna.

Det var i april i år som en 24-årig man sköts ihjäl i en bil på Hagalund i Borlänge. Sedan dess har det varit locket på från polisen och åklagaren, men en person häktades den 5 maj på sannolika skäl misstänkt för mord.

Den 18 juni kunde P4 Dalarna rapportera att två till hade häktats – en i sin frånvaro misstänkt för mord. Den andra är häktad misstänkt för medhjälp till mord. Och några veckor senare häktades en till person på sannolika skäl misstänkt för mord, men den personen har nu släppts.

Dödsskjutning på Hagalund i Borlänge

I klippet: Det här fallet omfattas av stark sekretess och identiteterna på de häktade är sekretessbelagda, vilket är ett unikt beslut i Falu tingsrätt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hela fallet är omgärdat av sekretess. Vår reporter och tingsrättens lagman berättar hur ovanligt det är att det sker. Foto: Carl Malmborg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Hagalund i Borlänge

Mer i ämnet