Totalt har nu 95 personer bötfälls för att ha spelat hög musik från fordon på allmän plats sedan införandet av nya lagen den 1 juli i år. Foto: Collage/TT/SVT

Efter helgens spontancruising i Rättvik: 43 böter utfärdat för störande musik

Uppdaterad
Publicerad

Helgens spontancruising i Rättvik som ägde rum istället för den traditionsenliga tillställningen Classic car week, resulterade i att 43 personer fick böter för hög och störande musik.

Totalt har nu 95 personer bötfälls för att ha spelat hög musik från fordon på allmän plats sedan införandet av nya lagen den 1 juli i år.

Polisen uppskattar att cirka tusen personer och 150-200 bilar besökte centrala Rättvik både under fredagen och lördagen. Men trots att polisen bedömer att berusningsgraden hos många varit hög, har inga grövre brott rapporterats som kan kopplas till händelsen.

Burn-out i en folkmassa

I övrigt fick bland annat flera hundra personer sin alkohol uthälld, 13 personer blev omhändertagna för fylleri och en person är anmäld för vårdslöshet i trafik efter att ha gjort en ”burn-out” i en folkmassa. Personen fick även sitt körkort omhändertaget i samband med händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer