Efter kopplerihärvan där 200 män misstänks ha köpt sex i Falun: Se hur socialtjänsten i Falun arbetar mot människohandel och prostitution. Foto: Lisa Linder Lindberg / SVT

Socialtjänsten i Falun efter kopplerihärvan: ”Att köpa och sälja sex är vanligt”

Publicerad

Socialtjänsten i Falun har märkt att prostitution och sexköp förekommer i en ganska stor utsträckning. Socialtjänsten samarbetar med polisen och hjälper de personer som varit utsatta för prostitution.

– Socialtjänsten har ett ansvar för brottsoffer, säger Jessica Dahrén, enhetschef våld i nära relationer i Falu kommun.

Polisen har börjat förhöra flera av de omkring 200 män som misstänks för att ha köpt sex i det misstänkta sexköps- och kopplerihärvan i Falun. Sedan tidigare är en kvinna i 35-årsåldern misstänkt och häktad för grovt koppleri.

Socialtjänsten arbetar för att hjälpa dem som säljer sex.

– Vi har ett kvinnofridsboende i egen regi och sedan har vi ett samarbete med externa skyddande boende. Här beror det på behovet av skydd vilken placering man i så fall gör. En placering i ett kvinnofridsboende eller i skyddande boende ska vara kortvarig och man jobbar hela tiden framåt mot annan lösning, säger Jessica Dahrén, enhetschef våld i nära relationer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexköpshärva i Falun

Mer i ämnet