Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Beskedet om neddragningar har lett till oro på Länsstyrelsen Dalarna – hör Tf HR-chef vid länsstyrelsen i Dalarna, Kristin Plahn. Foto: Johan Lundahl/SVT

Efter minskade anslag: Flera tjänster försvinner på Länsstyrelsen Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Mindre pengar från regeringen och flera riktade medel som försvinner. Nu måste Länsstyrelsen Dalarna se över sin organisation och föreslår att 13 tjänster ska bort.

– Det är viktigt att förtydliga att det inte handlar om personer, utan tjänster, säger Kristin Plahn, tf HR-chef vid länsstyrelsen i Dalarna.

Naturvård och hållbar utveckling pekas ut

Hela myndigheten kommer att påverkas men Kristin Plahn pekar ut naturvård och hållbar utveckling som några av de avdelningar där flera tjänster kommer att tas bort.

– Det beror på att vi får minskade anslag på just de enheterna, säger Kristin.

Riktade medel försvinner

Enligt förslaget försvinner även 4 tjänster 2025 vid enheten för landsbygds- och jordbrukarstöd.

– Det beror på att vi tidigare fått extra anslag för att kunna hantera en puckel med handläggningsärenden. Men nu har vi kommit förbi den, säger Kristin.

När förhandlingarna med de fackliga företrädarna är klara ska länsstyrelsen påbörja en omplaceringsutredning för att kunna matcha de berörda tjänster med de vakanser som finns.

Hur kommer det här att påverka verksamheten?

– Det är jättesvårt att svara på. Nu handlar det om en förhandling kring vilka tjänster som ska påverkas. Sedan kommer vi utifrån de uppdragen vi fått och de resurser vi har framöver att göra en prioritering, säger Kristin Plahn, tf HR-chef vid länsstyrelsen i Dalarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.