Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: SVT

Elever hemskickade från Kyrkskolan i Ludvika efter hot

Uppdaterad
Publicerad

Eleverna på Kyrkskolan i Ludvika skickades hem vid lunchtid på fredagen, efter att högstadiet fick kännedom om ett hot. Det framgår av ett meddelande som skickades ut till vårdnadshavare.

Mellan- och högstadieskolan fick enligt Ludvika kommuns säkerhetschef kännedom om hotet i morse.

– Att vi stängde skolan berodde på att bara vetskapen om detta skapade en stor oro så att man behövde samla personalen, säger säkerhetschef David Helsing.

Ingen incident på skolan

På frågan om hotet var riktat mot personal eller elever så svarar Helsing ”mot skolan i stort”, och fortsätter:

– Det är inget hot mot någon enskild individ, ingen som har blivit skadad, ingen incident på skolan idag.

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot men ingen har frihetsberövats eller delgivits misstanke om brott, enligt polisens uppgifter på fredagseftermiddagen.

Normal verksamhet på måndag

Polisen kopplades in i ärendet och därför vill säkerhetschefen inte gå närmare in på vad utredningen har lett fram till. Däremot står följande att läsa i ett utskick till vårdnadshavare:

” [...] under eftermiddagen fick vi information om att läget är lugnt och att skolan därför kan återgå till normal verksamhet på måndag”.

– Jag tycker ändå att stämningen vad god, samlad. Det är professionella personer som jobbar i skolan och det var inga konstigheter, säger rektorn Malin Karlsson Friström om hur personalen reagerade på händelsen.

– Det finns ingen anledning att vara orolig på måndag, konstaterar Ludvika kommuns säkerhetschef David Helsing.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.