Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Molly Ljungqvist och Thea Wernborg i årskurs fyra på Enbacka skola i Gustafs tyckte att köttgrytan och potatisen var helt okej. Foto: Ann-Louise Julin/SVT

Enbacka skola i Gustafs bjöd på beredskapsmeny – så tyckte eleverna

Uppdaterad
Publicerad

Hur är det att äta skolmat som är enkel att tillaga med råvaror som finns i närområdet, har lång hållbarhet med högt energiinnehåll? Det vill säga mat från en beredskapsmeny. Vi frågade tre elever i Gustafs vars skola har beredskapsmeny under veckan, om de gillar maten.

Denna vecka är det krisberedskapsvecka runt om i lanet. I Säters kommun serverar skolorna mat som ingår i en så kallad beredskapsmeny.

Under tisdagen fick eleverna på Enbacka skola i Gustafs, köttgryta på lokalt kött, lokal potatis, säsongens grönsaker samt vegetarisk böngryta med säsongens rotfrukter och lokal potatis.

Hör vad eleverna Molly Ljungqvist, Thea Wernborg och Arvid Eriksson ger för betyg på dagens skollunch – i klippet!

Krisberedskapsveckan leds av MSB och genomförs i hela landet

Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Den genomförs alltid vecka 39 och i år 26 september till 2 oktober. Årets tema är mat.

Källa: MSB Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.