Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sineke Ängsås, Pensionär, Carl Hällströmmer, studerande och Camilla Dalevall, BVC sjuksköterska hämta under dagen sina matransoner för veckan Foto: SVT

De får testa krismaten: ”En spännande blandning av olika personer”

Uppdaterad
Publicerad

Av cirka 170 sökande så valdes tre ut som ska få leva på Länsstyrelsens krislådor under en vecka. Sineke Ängsås, pensionär, Carl Hällströmmer, studerande och Camilla Dalevall, BVC sjuksköterska. 

– Vi ville ha en spännande blandning av olika personer som har olika erfarenheter i bagaget och de tre kompletterade varandra på ett spännande sätt, säger Kajsa Kilström, kommunikatör på Länsstyrelsen i Dalarna.

De tre deltagarna

Camilla Dalevall lever familjeliv samtidigt som hon jobbar som BVC-sjuksköterska.

– Det är kul med utmaningar och se vad som behövs på en vecka, vad man kan klara sig på. Torrvaror och sådär. Man får ju också äta äpplena från trädgården och svamp från skogen. Småätandet kommer bli jobbigast att avstå från, säger Camilla Dalevall BVC sjuksköterska.

Äldsta deltagaren

Den äldsta deltagaren heter Sineke Ängsås. Hon ser matransonen som en utmaning då hon växte upp i Amsterdam under andra världskriget.

– Jag tror inte att jag kommer att sakna nånting. En vecka, bara låda. Men halstablett fick man ta vid behov, det är räddningen, säger Sineke Ängsås pensionär.

Yngsta deltagaren

Den yngsta delatagaren är Carl Hällströmmer som har förberett sig på morgonen genom att äta gårdagens thaimats-rester.

– Jag är ganska långt ifrån att vara en välplanerande matinhandlare så jag tror egentligen inte det här blir så stor omställning för mig. Jag tänker att det här är bättre mat än jag brukar äta. Det är nu sötebrödsdagarna börjar, säger studenten Carl Hällströmmer med ett skratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.