Ferry Svan var besviken efter timbersports-tävlingarna i Trollhättan men siktar på NM i Norge. Foto: Joachim Nywall

EM-kvalet i timbersports succé för Svadling och besvikelse för Svan

Uppdaterad
Publicerad

Calle Svadling från Bjursås hade en framgångrik helg i timbersports-tävlingarna i Trollhättan. Ferry Svan från Vansbro däremot hade höga förhoppningar om att vinna EM-kvalet, men istället blev det en snopen diskvalificering.

Calle Svadling fick äntligen en ny titel efter sin senaste som han tog på NM i timbersports 2017. På söndagen kom han med i andra chansen i EM-kvaltävlingen och slog Ferry Svan. Finalen gick mot regerande nordiska mästaren Pontus Skye från Dala-Husby, och Calle Svadling tog hem segern.

Sedan vann han dessutom två av tre grenar i PRO-tävlingen, och fick stå överst på pallen igen.

– Det känns jättebra med en dubbelvinst! Det var ett rätt abrupt slut innan jag förstod att jag skulle delta i andra chansen och efter det flöt det på bra resten av dagen, säger Calle Svadling i ett pressmeddelande från arrangören.

Var snabbast men diskades

Ferry Svan diskvalificerades i EM-kvalets semifinal för att inte ha huggit klart en av stockarna. Det var extra snopet eftersom han var snabbast med alla sina tider under kvalet – nu slutade han som trea.

– Jag är fruktansvärt besviken på EM-kvalet och det var så lite som gjorde att jag blev diskad, säger Ferry Svan i pressmeddelandet.

I PRO-tävlingen satte han ett personligt rekord och fick en andraplats. Nu laddar han om för Nordiska mästerskapen som avgörs i Dölemo, Norge, 24-25 augusti. Där kan han kvalificera sig till VM i Prag i november.

– Det finns inget annat än att jag ska vinna nästa helg, så är det bara, och allt annat är en besvikelse, säger Ferry Svan.

Resultat: Timbersports i Trollhättan 18/8

EM-kval

1. Calle Svadling, Sverige

2. Pontus Skye, Sverige

3. Ferry Svan, Sverige

4. Emil Hansson, Sverige

5. Vebjørn Sønsteby, Norge

6. Johannes Eriksson, Sverige

7. Ole Magnus Syljuberget, Norge

PRO-tävling

1. Calle Svadling, Sverige

2. Ferry Svan, Sverige

3. Pontus Skye, Sverige

4. Vebjørn Sønsteby, Norge

5. Johannes Eriksson, Sverige

6. Ole Magnus Syljuberget, Norge

7. Samuel Hell, Sverige

8. Jon Arne Borg Engø, Norge

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.