• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer om händelsen här

Visa alla (2)
Visa alla (2)

Facken i Falu kommun protesterar mot chefstillsättningar

Publicerad

I tisdags beslöt kommunstyrelsen i Falun att tre personer som sedan tidigare jobbar i kommunen, och som nu är tillfälligt anställda som chefer, ska få fasta förordnanden.

Det gäller tjänsterna som kommunikationschef, kanslichef och biträdande förvaltningschef.

Nu reagerar facket

De fackliga organisationerna har i ett brev reagerat kraftigt gällande de två förstnämnda, för att tjänsterna inte utlysts i vanlig ordning utan nu erbjuds till de personer som jobbar på tjänsterna. I botten har de idag en fast anställning i kommunen.

Kommunstyrelsens ordförande motsäger kritiken

Susanne Norberg (S), tycker inte att kommunen gjort fel.

Susanne Norberg (S) tycker inte att kommunen gör fel.

– När det gäller förvaltningschefer är regeln att vi alltid går ut och externrekryterar men på den här nivån finns ingen regel som säger att vi inte kan göra internrekryteringar.

Hon menar vidare att man ska kunna jobba sig upp inom kommunorganisationen och att det berörda personerna är kvalificerade. Susanne Norberg konstaterar även att Falu kommun just nu har många chefer att rekrytera efter att flera för en tid sedan valde att sluta.

LÄS MER: Chefer på Falu kommun säger upp sig

LÄS MER: Falu kommuns chefstillsättningar får hård kritik av politiker

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer