Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Vårdförbundets ordförande i Dalarna, Marion Vaeggemose, om tankarna kring kampanjen och vad hon tror ligger bakom svårigheterna att få tag på och att behålla redan anställda sjuksköterskor. Foto: SVT

Facket om att regionen vill ha läkare från Stockholm: ”Sjuksköterskebristen blir inte löst med fler läkare”

Publicerad

Regionen har riktat en kampanj mot läkare från Stockholmsområdet för att locka dem till att jobba i Dalarna. Vårdförbundet menar att kampanjen i första hand borde riktats mot sjuksköterskor.

Sjuksköterskornas fackförbund Vårdförbundet menar att det i första hand är brist på sjuksköterskor inom regionen. Det problemet kommer den här nyligen igångsatta kampanjen inte att råda bot på.

I klippet berättar Vårdförbundets ordförande i Dalarna, Marion Vaeggemose, mer om tankarna kring kampanjen och vad hon tror ligger bakom svårigheterna att få tag på och att behålla redan anställda sjuksköterskor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer