Faluns kommunaldirektör Pernilla Wigren ska nu ta fram ett sparförslag. Foto: Lotta Olin/SVT

Falu kommun ska spara 100 miljoner

Uppdaterad
Publicerad
100 miljoner kronor. Det är summan som Falu kommun nu ska spara. 10 miljoner av dem hoppas man ska komma in via förslag från medarbetare.

Många kommuner i Dalarna har det tufft ekonomiskt. Det har SVT Nyheter Dalarna rapporterat om de senaste veckorna. Falu kommun ska nu spara 100 miljoner kronor och ett förslag om hur det ska gå till ska tas fram av kommundirektören Pernilla Wigren. En av åtgärderna är att medarbetare och förtroendevalda nu kan lämna förslag om besparingar. Förhoppningen är att förslag som motsvarar 10 miljoner kronor ska komma in den vägen.

– Jag har fått flera idéer från medarbetare, säger Pernilla Wigren.

Klart efter sommaren

Ledningsgruppen ska nu åka iväg ett par dagar för att diskutera frågan och börja ta fram förslag. Sparförslaget ska presenteras efter sommaren och därefter ska politikerna ta ställning till förslagen i oktober.

Hur ser det ut med de stora satsningarna som är på gång då? Renoveringen av Kristinehallen och nya simhallen till exempel?

– Kristinehallen bygger vi ju åt Region Dalarna så där kommer hyresavtalet täcka den biten. Simhallen är ju redan beslutad säger Pernilla Wigren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer