Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Även dalaföretagen påverkas av coronavirusutbrottet. I klippet berättar kommunikationschef Susanne Hällman på Dellner om hur de påverkas av virusutbrottet. Foto: TT/AFP PHOTO /CENTERS FOR DISEASE CONTROL AND PREVENTION/ALISSA ECKERT/HANDOUT / SVT

Dalaföretag påverkas av coronasmittan – förbjuder anställda från att resa

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte bara i Asien som coronaviruset sätter avtryck. Nu inför företag i Dalarna reseförbud från att åka till områden där coronaviruset har spridits.
– Vi åker bara om det är absolut ”business-kritiskt”, säger Susanne Hällman, kommunikationschef på företaget Dellner.

Faluföretaget Dellner, som främst tillverkar koppel till tåg, har stor verksamhet runt om i hela världen och inte minst i Kina. Det är vanligt att anställda reser mycket i sitt jobb.

Men på grund av coronaviruset som just nu härjar på många platser så låter man inte sina medarbetare resa till de drabbade områdena, utan följer WHO:s rekommendationer.

Stora Enso: ”Vi har reseförbud”

Ett annat företag i Dalarna, Stora Enso, har bestämt sig för att helt och hållet förbjuda anställda från att åka.

– Vi har för närvarande reseförbud till och från länder med hög exponeringsrisk såsom definierat av myndigheterna. Ingen anställd har oss veterligen smittats. Vi råder anställda som på semester besökt områden med hög smittorisk att arbeta hemma två veckor efter hemkomst. Vi följer givetvis situationen noggrant, säger Carl Norell, presschef på Stora Enso.

I klippet berättar kommunikationschef Susanne Hällman på Dellner om hur de påverkas av virusutbrottet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet