Löneskandalen: Åklagaren yrkar på fängelsestraff

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen hölls den sista rättegångsdagen i målet där en tidigare enhetschef och hennes son misstänks för trolöshet mot huvudman.

Chefen ska ha sett till att sonen fått lön i 14 år utan att han jobbat. Åtalet gäller dock bara de senaste tio åren på grund av preskription.

Under måndagen hölls den sista rättegångsdagen och åklagaren yrkar på två till två och ett halvt års fängelse för den man som under lång tid fått lön utan att jobba. Brottet anses som grov trolöshet mot huvudman alternativt medhjälp till grov trolöshet mot huvudman. Alternativt grovt penningtvättsbrott och penninghäleri.

För enhetschefen, som dessutom är den åtalade mannens mor, yrkar åklagaren på två och ett halvt till tre års fängelse för grov trolöshet mot huvudman.

I klippet ovan kan ni höra med om den sista rättegångsdagen i målet där en tidigare enhetschef och hennes son misstänks för trolöshet mot huvudman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.