Mellan 5 och 11 oktober uppmärksammar region Dalarna vad man kan göra för att må bättre i den så kallade Må bra-veckan. Foto: Karl Barrsjö

Fokus på psykisk ohälsa när Region Dalarna inleder må bra-vecka

Uppdaterad
Publicerad

Mer än 70 procent av befolkningen i Sverige uppger att de har god hälsa. Men de finns stora variationer avseende kön, utbildning med mera. Mellan 5 och 11 oktober uppmärksammar region Dalarna vad man kan göra för att må bättre i den så kallade Må bra-veckan.

– Vi vill bryta stigmatisering och visa människor att det finns saker att göra för att må lite bättre, säger Therese Olsson projektledare psykisk hälsa Region Dalarna.

Med start denna vecka kommer aktiviteter erbjudas. En filmkatalog med filmer på temat psykisk hälsa, prova-på-yoga som kan hjälpa sömnbesvär och pandemi-oro, samt fler aktiviteter på distans.

– Det är inte alla kommuner som är med, mycket händer ju i Falun så är det. Och mycket sker på distans digitalt, säger Therese Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.