Foto: SVT

Fiskarheden vill fördubbla produktionen

Uppdaterad
Publicerad

Fiskarhedens vd Olle Larsson om beskedet från Trafikverket om Västerdalsbanans upprustning.

– Det är ju jättepositivt, stärker oss i de framtidsplaner vi har, att det är möjligt att satsa vidare, när vi får en bättre transportmöjligheter, säger sågverket Fiskarhedens VD Olle Larsson om beskedet från Trafikverket att rusta upp Västerdalsbanan.

Olle Larsson menar att de vill fördubbla sin produktion och att det kommer vara möjligt på några års sikt, men det är svårt att säga idag hur stor del som skulle kunna gå på järnvägen, men att det ska handla om en betydande del.

Västerdalsbanan

– Vi har vandrat mellan hopp och förtvivlan, så det känns riktigt bra. Vi har ju jobbat med det här i flera år för att få en lösning, säger Olle Larsson.

Vad händer härnäst?

– Vi lär sätta oss och diskutera hur vi får igång terminalbolaget i Malungsfors, men riktlinjerna är redan klara, avslutar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västerdalsbanan

Mer i ämnet