Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Dalasamverkans budget: Persontrafik på Västerdalsbanan ska utredas

Uppdaterad
Publicerad

Tio år efter att persontrafiken på Västerdalsbanan lades ner föreslås nu att trafiken ska utredas igen. Det är regionmajoriteten, Dalasamverkan, som plockar upp frågan i sitt förslag till regionbudget.

Miljöfrågan och möjligheten att kunna bo och pendla längs Västerdalsbanan är två av skälen som ligger bakom att Dalasamverkan nu tar upp förslaget om trafik på Västerdalsbanan.

– Vi är beredda att titta på alla möjligheter för att återfå persontrafik, säger regionrådet Birgitta Sacrédeus (KD) om att majoriteten nu vill utreda persontrafik på sträckan igen.

Västerdalsbanan

Övriga punkter i den budget som presenterades under måndagen var bland annat satsningar på förlossning- och tandvård, sänkta avgifter för hjälpmedel, ett nytt måltidssystem och samverkan med Region Värmland om Fredriksbergstvätten.

Hör mer om satsningen på Västerdalsbanan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västerdalsbanan

Mer i ämnet