Utbyggnaden av virkesterminalen på Västerdalsbanan ska möjliggöra transporter med containrar framöver. Foto: SVT

Miljonstöd till virkesterminalen i Malungsfors – ”Kan erbjuda transporter på ett helt nytt sätt”

Uppdaterad
Publicerad

Naturvårdsverket ger miljonstöd till Västerdalsbanan för att utveckla virkesterminalen i Malungsfors. Tanken är att erbjuda containertransporter via järnväg för att minska lastbilstransporterna.

Naturvårdsverkets projekt Klimatklivet beviljar bolaget Västerdala Terminal och Järnvägsspår AB 7,7 miljoner kronor i stöd för att bygga ut virkesterminalen. Utbyggnaden ska möjliggöra transport i containrar från virkesterminalen i Malungsfors vidare till andra delar av Sverige och världen.

– Det här är ett stort steg för vårt bolag, att kunna erbjuda transporter på ett helt nytt sätt, alltså via containrar, säger Olle Larsson, ordförande i Västerdala Terminal och Järnvägsspår AB i ett pressmeddelande.

– Det här är ett kliv i vårt hållbarhetsarbete att framöver kunna köra ännu mer gods från sågverket på järnvägen, så vi ser väldigt positivt på det här, säger Magnus Larsson, vd Fiskarhedens Trävaru AB.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västerdalsbanan

Mer i ämnet