Någon har ställt en blomma innanför polisens avspärrning. I bakgrunden Ludvika Ulrika kyrka där krishjälp finns att få. Foto: Anders Hansson

Flera olika krisgrupper till Ludvika efter broraset

Uppdaterad
Publicerad

Efter broraset åkte flera chefer från Skanska till Ludvika för att hjälpa till i efterarbetet. Krisgruppen ska ha anlänt under torsdagskvällen enligt Edvard Lind, Skanskas presstalesperson. ”Många avbröt sina semestrar direkt för för att vara delaktiga”, säger Lind till SVT.

– Nu kommer en noggrannare utredning att ta vid från oss på Skanska, så att vi kan dra lärdomar av det som hänt. Och för att kunna göra det vill vi ha ett kristeam på plats, även som stöd, säger Edvard Lind, Presstalesperson på Skanska och fortsätter.

– Flera av våra chefer är där redan ikväll och många har avbrutit sina semestrar för att vara där och hjälpa till i arbetet, säger Lind.

Broraset i Ludvika

Fler krisgrupper i uppstart

Även i Ludvika kallade kommunen in Posomgruppen, en stödgrupp för drabbade i olyckan, och Ludvika Ulrika kyrka höll öppet med jourhavande präst och diakon, för att ta emot människor som har behov av samtal och stöd.

Något som många har tagit till sig, uppger Ludvika kommun på sin sajt. Kyrkan håller fortsatt öppet under kvällen och det går också att ringa jourhavande präst i Ludvika församling, via 0240-66 90 20.

Trafikverket, som leder projektet med bygget av den nya bron, uppger att även de har dragit i gång sin krisorganisation och informerar på sin hemsida trafikverket.se.

Röda korset engagerar sig

Med anledning av det inträffade i Ludvika meddelade också Röda korset under torsdagen att de de också ville bidra. Det handlade främst om psykosocialt stöd, uppger de till SVT.

LÄS MER: Brobygge i centrala Ludvika har rasat – minst 12 skadade

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Broraset i Ludvika

Mer i ämnet