Foto: SVT Design

Flera olyckor i morgontrafiken – bil voltade mellan Falun och Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Flera olyckor har inträffat i trafiken under onsdagsmorgonen. Det är på sina håll väldigt halt väglag i Dalarna.

– Det är väldigt halt i vårt område men det rör sig mest om avåkningar och jag har inte fått rapporter om några allvarligare personskador, säger Daniel Fogd, inre befäl vid räddningstjänsten Dala Mitt.

Tiderna nedan anger när larmet kom in till SOS Alarm:

• 05:48, Rikvsäg 70

En personbil körde i diket i höjd med Häradsbygden mellan Leksand och Insjön. Enligt de första uppgifterna ska föraren ha varit ensam i bilen och kunnat ta sig ur fordonet på egen hand.

• 05:55, E16

En personbil körde in i mitträcket vid Karlsvikbacken mellan Falun och Borlänge. Olyckan inträffade i riktning mot Borlänge. Klockan 06.30 kom nästa larm från platsen då två bilar ska ha kolliderat. Det är oklart om den olyckan har något att göra med den första olyckan på platsen.

• 05:57, E16/Riksväg 70

En bil voltade mellan Djurås och Djurmo i Gagnefs kommun. Enligt de första uppgifterna ska bilen ligga på taket. Ett körfält är stängdes av under räddningsarbetet.

• 06.26, Länsväg 850

En personbil körde ner i diket och hamnade på sidan. Olyckan har inträffade vid Sveden en bit norr om Trafikplats Norslund. Enligt de första uppgifterna ska en person ha tagit sig ur bilen på egen hand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.