En cyklist och en personbil krockade i korsningen Högbergsgatan/Pilgatan i Ludvika under onsdagsförmiddagen. Foto: Göran Häggström, Foto-Mike

Flera trafikolyckor i länet – två personer ivägkörda med ambulans

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsförmiddagen har det skett två olyckor – en i Avesta kommun och en i Ludvika – där personbilar kolliderat med personer, i det ena fallet med en cyklist. Två personer har fått köras till sjukhus.

I Krylbo i Avesta kommun så ska en person ha blivit påkörd av en personbil. SOS Alarm fick in larmet vid klockan 10.21. En person ska ha behövt föras till sjukhus, oklart skadeläge. Polisen har ingen misstanke om brott.

Omkring en halvtimme senare larmas SOS Alarm igen, då ska en cykel och en personbil i Ludvika ha krockat. Larmet inkom klockan 10.47. Räddningstjänst, polis och ambulans kom till platsen och cyklisten fick föras iväg för vård till Falu lasarett. Enligt polisen ska cyklisten ha varit vaken och talbar när man kom dit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.