Flygbolag lanserar två sommarlinjer till Sälenfjällen. Foto: Henrik Montgomery/TT

Flygbolag lanserar två sommarlinjer till Sälenfjällen

Publicerad

Flygbolaget BRA lanserar två sommarlinjer till Sälenfjällen under juli och augusti. Detta efter att man sett en efterfrågan på destinationer att svemestra på under pandemin.

– Det är jättekul och en fantastisk känsla att få komma med en positiv nyhet, säger Gunnar Lenman, vd på Sälens flygplats.

Flygbolaget kommer lyfta från Bromma och Ängelholm två gånger i veckan under sex sommarveckor. Men det är inte bara flygbolaget som ser en efterfrågan i området. Inför kommande sommar satsar även Sälens näringsliv på att locka besökare. Satsningar på barn- och familjeaktiviteter, vandring och äventyr är bara några exempel.

– Det som känns väldigt bra är att lansera sommarlinjerna i samklang med turistnäringen i Sälenfjällen. Grundplanen är att flygplatsen ska användas året runt. Då är det viktigt att näringslivet satsar och att det finns reseanledningar även på sommaren, säger Gunnar Lenman. 

Hur motiverar ni att folk ska resa med tanke på pandemin?

– Vi, liksom alla andra, tror att vaccinationerna ger den effekt som gör att man kan, får och vill resa kommande sommar. Reserestriktionerna gäller inte inom Sveriges gränser och det ska vara tryggt att resa inrikes. Flygplatsen är coronaanpassad med skyltningar, begränsningar, munskydd och plexiglas. Även flygbolagen lever efter restriktionerna. Luftanpassningen och luftreningen på flygplan är också väldigt, väldigt bra, avslutar Lenman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer