Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör flygplatsens vd Gunnar Lenman berätta om hur området ska attrahera fler sommarturister kommande år. Foto: Patrik Qvicker/SVT

Flygplatsen i Sälen stängs i sommar – ingen trafik förrän nästa vinter

Uppdaterad
Publicerad

Flygplatsen i Sälen kommer att hållas stängd i sommar. Passagerartrafiken kommer igång igen först till vintersäsongen i slutet av året.

– Vi hoppas kunna utöka igen till nästa sommar, säger Gunnar Lenman, vd för Scandinavian Mountains Airport.

Det har varit svalt intresse för att flyga till Sälens nya flygplats under de två första sommarsäsongerna. För två år sen ställdes många planerade avgångar in och förra sommaren fanns bara en enda linje, från och till Ängelholm. Den här sommaren blir det inga flyg alls.

Planerat underhållsarbete

Enligt flygplatsledningen är huvudorsaken att det ska göras en planerad service av fjärrstyrningen av flygplatsen.

Flygplatsen i Sälen

– Tyvärr blir det ingen trafik i sommar, men vi måste nog framöver bli bättre på att marknadsföra att Sälen och Trysilområdet är en fin destination att flyga till också på sommaren, inte bara på vintern, säger Gunnar Lenman.

Så många vinterturister flög hit

Vintersäsongen för flygplatsen i Sälen blev ungefär lika omfattande som förra vintern. Runt 18 000 passagerare valde att flyga till och från någon av de nio olika destinationerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flygplatsen i Sälen

Mer i ämnet