Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Mohamad och Dalia jobbar för att öka valdeltagandet i Falu kommun – ”Alla vet inte att de får rösta”

Uppdaterad
Publicerad

Dalia Amla och Mohamad Zohair jobbar som valambassadörer i Falu kommun i projektet Rätt att Rösta. 

– Vi går runt i området och informerar om varför de ska rösta och att de har rätt att rösta i Sverige, säger Dalia Amla.

Just den här dagen går Dalia och hennes kollega Mohamad Zohair runt i bostadsområdet Bojsenburg där de delar ut informationsmaterial och pratar med folk.

– Vi bor i ett demokratiskt land och för mig är det därför viktigt att förmedla att det är viktigt att rösta, säger Dalia Amla.

Följ dina lokala nyheter om valet i Dalarna

”Viktigt att folk får information”

Inför årets val finns fem valambassadörer i Falu kommun. De är politiskt obundna och bor i de bostadsområden de besöker och kommer också att finnas med som stöd på valdagen för den som behöver.

– Projektet fokuserar på att möta personer och göra olika insatser i bostadsområden där valdeltagandet historiskt sett varit lågt, säger Emilia Otterstam som är demokrativägledare i Falu kommun.

– Det är viktigt att folk får information så att de själva kan ta ställning till vad de ska rösta på, säger Mohamad Zohair.

I klippet ovan kan du höra mer från Dalia och Mohamad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Dalarna

Mer i ämnet