Foto: Rino Rotevatn/SVT

Förbudet mot Kirppus inventeringar hävs för tillfället

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen stoppade Sebastian Kirppu att inventera på sin fritid. Nu meddelar Arbetsdomstolen sitt provisoriska beslut – länsstyrelsen tvingas backa, det rapporterar Dalarnas tidningar.

Det var sent på torsdagskvällen som Arbetsdomstolens beslut kring Sebastian Kirppu kom, enligt Dalarnas tidningar.

– Vi är så klart nöjda att Arbetsdomstolen på utredningens nuvarande stadium delar förbundets bedömning och har beslutat att länsstyrelsens beslut tills vidare inte ska gälla, säger fackförbundet ST:s jurist, Veera Littmarck i en intervju med Dalarnas tidningar.

Enligt Dalarnas tidningar häver Arbetsdomstolen länsstyrelsens förbud och låter honom artinventera och granska skogsavverkningsplaner på sin fritid.

– Jag ser det som en klar fingervisning från Arbetsdomstolen att beslutet som Länsstyrelsen fattat är fel och inte ska bestå i fortsättningen heller, säger Veera Littmarck till Dalarnas Tidningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.