Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är jätteviktigt att badet har öppet i sommar”, säger Mimmi Knutsen Åslund, ordförande i föreningen Idres Framtidsutsikt. Hör henne berätta om det i klippet. Foto: Sofie Lind/SVT

Simhallen i Idre kan stängas i sommar – förening kämpar för att badet ska hålla öppet

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet om att stänga simhallen i Idre under sommaren förvånade flera bybor. Nu har föreningen Idres framtidsutsikt suttit i möten med kommunen med målet att kunna hålla öppet.

En stor anledning till varför föreningen vill ha öppet har att göra med driftbudgeten – badet drivs i dagsläget av delvis kommunala medel men också via föreningen som hade räknat med inkomster från sommarturister, badsugna och besökande sportklubbar i sin budget för  att kunna hålla badet öppet åtminstone året ut.

Ska få svar nästa vecka

Men istället har Älvdalens kommun beslutat att föreslå att stänga badet i sommar.

– Kommunen tycker vi kan åka till andra anläggningar och bada men någonstans är det ju också deras ansvar att vi har en bra miljö att bada i, som att vi kan ta oss säkert till en badstrand och så vidare, säger Mimmi Knutsen Åslund, ordförande i föreningen Idres Framtidsutsikt.

SVT har sökt ansvariga på kommunen samtidigt som föreningen upplever att kommunen förstått deras perspektiv och att parterna haft en god dialog. I nästa vecka ska föreningen få besked om huruvida badet kan hålla öppet eller inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.