Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är så efterlängtat”, säger Josefin Norell, gruppchef för Tullverket i Idre, om de nya, tillfälliga lokalerna som myndigheten flyttat till. Foto: Sofie Lind/SVT

Förhörsrum och fler anställda – följ med till Idretullens nya lokaler

Uppdaterad
Publicerad

Tullverket och polismyndigheten skiljs åt i Idre, när båda verksamheterna nu lämnar de gemensamma lokalerna. I väntan på en permanent lösning har tullen flyttat till byggmoduler.

– Flytten har varit otroligt efterlängtad, säger Josefin Norell, gruppchef vid Tullverket i Idre.

Tullverkets nya, tillfälliga lokaler är snudd på dubbelt så stora som byggnaden de tidigare delat med polisen i Idre.

– Skillnaden är framför allt att vi känner att lokalerna är bättre anpassade och att vi på ett säkrare sätt kan ta in personer för kontroll, förklarar Norell.

– Men sen underlättar det nu också vid avrapportering att vi kan sitta tillsammans istället för att springa upp och ner för en smal trapp eller ropa på varandra.

Oklart hur länge lösningen är tillfällig

Flytten har precis gått och inom kort kommer det också byggas en tillfällig hall för fordonskontroller i anslutning till lokalerna. Utöver det är också fyra nya anställda på väg in i verksamheten, vilket är en fördubbling av personalstyrkan i Idre.

Men när nya, permanenta lokaler för Tullverket i Idre väntas är ännu oklart. Inte ens placering är klar.

– Vi får göra det bästa möjliga av situationen nu och vara optimistiska för att en permanent lösning kommer på plats, Josefin Norell, gruppchef vid Tullverket i Idre.

”Nu har vi ett ordentligt förhörsrum” – följ med in i Tullverkets nya lokaler i klippet.

Tullverket och polisen har tidigare suttit i samma hus i Idre men nu flyttar båda myndigheterna ut för att skaffa egna lokaler på varsitt håll. De gamla lokalerna ska rustas upp för polisens verksamhet och Tullverket har redan flyttat ut till en modullösning som går att skymta i bakgrunden. Foto: Sofie Lind/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.