Johan Gustafsson, föreningsutvecklare i Forssa BK, berättar varför ungdomarna får komma och träna gratis. Foto: Mathias Andersson, SVT

Forssa BK en av klubbarna som satsar på gratis träning för ungdomar

Uppdaterad
Publicerad

För att barn och ungdomar lättare ska integreras och börja idrotta så har flera klubbar i Borlänge valt att inte ta ut någon avgift för de som vill komma och träna. En av klubbarna är Forssa BK.

– Vi vill kunna lägga pengarna på ungdomarna istället för till exempel administration, säger Johan Gustafsson, som är föreningsutvecklare i Forssa BK.

Det går bra att träna med klubben gratis tills man är 15 år. Efter det är tanken att de ska förberedas för elitverksamhet.

– Då tar vi ut en liten akademisk avgift för att de ska kunna träna på ett elitförberedande sätt fram tills de blir 19 år. Efter det ska de förhoppningsvis börja tillhöra vårt A-lag. Idén är att alla ska kunna spela i Forssa BK och sedan finansieras vi genom sponsorer eller andra projekt.

I klippet ovan berättar Johan Gustafsson varför de låter ungdomarna få träna gratis. Hör också några ungdomarna om vad idrotten betyder för dem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.