Nu har det blivit dags för öppning av Idre Himmelfjäll. Foto: Sofie Lind, SVT

Från vision till verklighet – nu öppnar Himmelfjäll

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det dags för Himmelfjäll att öppna – en vision som slutligen blev verklighet efter 30 år. Men frågan är hur många arbetstillfällen som kommer skapas och hur mycket arbetskraft det egentligen finns att ta av i bygden.

Himmelfjäll är den första svenska skidanläggningen på 30 år som nu ska öppna - åtminstone den första etappen. Den tidigare konkurrenten Idre Fjäll har nu blivit samarbetspartner genom ett nytt gemensamt destinationsbolag och där siktet är inställt framför allt på de skandinaviska besökarna.

Fast frågan är också om arbetskraften i bygden kommer räcka till. Många lokala byggföretag och entreprenörer har vuxit till följd av projekten kring Himmelfjäll och fler aktivitetsföretag och krögare har lockats till området. 

Idre Himmelfjäll

– Bara det här lilla projektet (Himmelfjäll, reds. anm.) sysselsätter 270 personer just nu och säkert fler i framtiden, säger Torbjörn Wallin, VD för Idre Himmelfjäll.

I klippet ovan berättar Torbjörn Wallin mer om intresset och vilka som är de största utmaningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idre Himmelfjäll

Mer i ämnet